tiistai 10. huhtikuuta 2018

Aamuihiminen

Mää oon kyllä tainnu ehkä ennenki laitella aamukuvia, mutta ku se on aika, jollon on rauhallista ja kaikki on niin kaunista. Minä ja kissat ollaan herällä.


Ennen tätä kuvvaa olin jo kerenny juua kahavit, lapioija roskapöntön esille roskakuskia varten tuolla kankaalla, laasta portaat ja hoitaa kanat ja kissat. Eläkä koske nuihin ovilistoihin, ne on vastamaalatut!


Nämäki alakaa heti aamusta kääntää ittiään aurinkoon päin.

Aamusin ylleesä teen neulomistöitä tai neulon jotaki omia, jos sattuu olemaan kesken (tai onhan niitä aina montaki, mutta kaikki ei välttämättä akuutteja). Sitte käyn lypsyllä ja kanalassa, tänä aamuna siis poikkeuksellisesti kävin jo kanalassa. Sittepä onki vuorossa joko uunien lämmitys tai suoraan ompelutöitten alottaminen, tännään uunit eka. Ainiin ja ennen töitä vielä pyykkihommat ja joskus tiskit, jota on yritetty lapsille hoijettavaksi, mutta usein seki mulle jää...


Kevväinen aamuinen pöytä ja ikkuna, koska...

Kevväisin meillä on joka paikka täynnä nuita kasvatuspurkkeja; näissä on vesimelonia, chiliä ja kasvihuonekurkkua, tuossa jauheliharasiassa vihanneskrassia ja ikkunalla hyllyssä vas. reunassa korianteria, kukon vieressä persiljaa ja saviruukussa basilikaa. Noh, on tässä muutaki joka päivä ajankohtasta: korissa on tuoreet munat ja otin vanhemmat kuppiin, että tullee käytettyä pian, vanahanneet puurohiutaleet oottaa, että keitän tännään kanoille mustikkapuurua, ne tykkää siitä hirviästi. Kuivamassa on pari jo kuivahtanutta tortillapohjaa, vuohille. Niin ja koska mun luonnonmukaset hellemmät keinot ei auttanu tällä kertaa poskionteloihin, hyllyssä on antibiootit :( Voi, niistä vois tehä ihan kokonaisen jutunki, mutta jos en.

Ja lunta on edelleen ihan reilusti se 60cm, että ihan ei vielä tartte hättäillä haravoinnin kans.

1 kommentti:

  1. Sitä haravointia kannata hättäillä; ajat ruohonleikkurilla lehistä yli niin jääpi nurmellekki ravinteita! 😁 jos taas meinasit mansikkamaan taikka kasvimaan haravointia niin se on sitten eri asia, kiitän itseäni kovin että oon älynny vielä pysyä mansikkamaan laitosta kaukana...

    VastaaPoista