keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Tervetuloa seuraamaan meiän maalaistumista, vanhanaikaistumista, viherpiipertelyä ja korjausrakentamista. Tätä kaikkea on kestäny enempi ja vähempi reilut 3 vuotta täällä maalla, aloteltu on jo vähä aiemmassaki osotteessa. En jaksa tehä mitään historiaa vaan otan historiapätkiä ja -kuvia sitte ku on aina ajankohtasia. Kamariin on hiljattain laitettu puukuitulevyt hirsien päälle. Vaatii totuttelua, ku oli niin pitkään tunnelmalliset tummat hirret ja harmittaa ku tuli päädyttyä siihen, ettei niitä jää näkyville. En nyt saanu tähän ennen-kuvaa kamarista, jossain toisessa kohtaa sitte. Järjestyskin on vähän outo mulle, on aina ollu sänky toisin päin, mutta tällä järjestyksellä nuo kalut kyllä mahtuu paremmin, että kai tähä tottuu. Eka kuva on pirtin ja kamarin väliseltä ovelta.
Tässä kuvassa vasemmanpuoleinen ovi vie entiseen pikkukamariin. Palataan siihen toiste. Ja seuraavassa kuvassa tapettimallit, joita on mietitty tähän kamariin. Tapetoidaan sitte sydäntalvella, että saapi levyt kuivaa kunnolla. Nyt ne on esiliisteröity vehnäjauholiisterillä.Ylempi Pihlgren&Ritolan paperitapettia Lukko sinisenä, meillä on tässä alakerran vessassa tätä beigenä. Alempi myös P&R mallistosta muistaakseni Oratuomi. Tässä kamarissa oli joskus aikonaan ollu joku tuollanen sinipohjanen tapetti. Siinä oli kauniita niittykukkia valkosella, en oo vastaavaa löytänyt paperisena, joten tää Lukko tuntuu tällä hetkellä hyvälle.
Ja otetaan tähän vielä kuvapilkahdus pirtistä, joka on vaiheessa ollu keväästä 2014 asti, kun hirrenvaihtohommat alotettiin.  Tällä hetkellä siis tämännäköstä. Hirret on vielä näkyvillä jonku aikaa <3

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää.. Katoppa Niittyleinikki tapetti, siinä on vaaleansinisellä pohjalla valkoisia kukkia.. Se on paperitapetti, muistelen että Pilhgrenin valikoimasta.Meidän kammarissa on sitä, tykkään kovasti. Liekö valikoimissa vielä. T:Marjo mun blogi jota en ole aikoihin päivittänyt, löytyy nimellä Hirsitalon tarinoita ;)

    VastaaPoista
  2. Marjo, joo sitä mää kans katoin, isäntä ei innostunut ainakaan sillon. Kiva kun seuraat mua :) Isännällä onki listalla sinun blogi, mulla ei oo ollu aikaa seurailla blogeja aikoihin, pitäs ehkä terästäytyä.

    VastaaPoista