tiistai 9. toukokuuta 2017

Kesän ootteluhommia


Taannoin paisteltiin aijanseipäitä. Siis hiillostettiin maahan tulevat päät lahoamisen estämiseksi.


Sitte leikattiin ompelijalta käsi; korjattiin entistä ehommaksi. Lastan kanssa käsi käyttökiellossa eletään kesäkuulle asti.


Sitte keksittiin ykskätisen harava, koska ykskätinen ei ossaa olla jouten, eikä halua, jos ei oo pakko :) Lainattiin vikatteesta irrotettavaa kahvaa.


Sitte ku ei pääse aituuksia vielä rakentaan, niin mies kengitti ajankuluksi maan nielemän aitan. Helmat uusitaan myöhemmin ja katto on tulevan kesän heiniä; talven ja kevään myskyt on repineet pressutkin jo tyystin.


Aitan alla olevan maakellarin katto oli jo paikon läpinäkyvä (nyt on vielä vähä enempi), joten otti ja purki senkin, jätti käyttökelposet osat paikolleen. Aikojen saatossa on maakin katon alta hävinny, kissojen vessanaki ollu :D


Ei näytä pihakaa järin mieltäylentävältä. Viime syksynä naapuri kävi kaivurilla muotoileen vähän kaatoja talosta poispäin. Porraskuistinki mies jo kerkesi yks päivä alotella.

Mutta ens viikolla tullee kuulema kesä!


3 kommenttia:

  1. Paljon siistimpi tuo piha on kuin meillä! :D Mut se kesä tulee sittenkin, bongasin ekan (toivottavasti ei vikan) kasvuun lähteneen tulppaanin viime syksynä istuttamistani. Kasvun tarkkailua kummempaa en ole kyllä näin kaksikätisenäkään kehannut nyt tehdä. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Mitä, tuleeko ensi viikolla kesä? Jippii!!!

    VastaaPoista