sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Miten joulu meni? No siinä sivussa.

Oltiin jouluviikko influenssassa, joten joulu tosiaanki meni siinä sivussa. "Meiän puolella kylää" oli vuoro järjestää Jouluvaellus, kalevalaisessa perinnekylässä, joka on tuossa kivenheiton päässä meiltä. No lyhyesti, lumitöitä puuh!, koska ei talvikunnossapitoa, oli onneksi välillä apujaki, sillä mullahan oli vaan siis se yks käsi. Yks asia päivässä jakso hoitaa valmisteluja vaellusta varten, mutta onneks kuume kerkes laskee aatonaattoon, että jaksettiin vetää läpi. Semmonen tyttären keksimä hauska pikku tarina lapsille ja lapsenmielisille; Tiitus-tonttu löyty savusaunalta pellaamassa puhelimellaan :D


Tässä kolome tuntia lumitöitten ähertämistä takana.


Tässä Runonlaulajan pirtti tapahtuman jäläkeen; kuviahan me järjestäjät ei pystytty ottaan tapahtuman aikana. Salamalla otettu kuva, niin tunnelma ei välity. Kylässä ei oo sähköjä, joten kynttilöin ja lyhdyin oli valaistu pirtti ja ulkona roihut. Kiikkustuolissa istu ite Joulupukki ja porisutti lapsukaisia, jako myös pienet lahjat. Lahjoihin ompelin tonttuheijastimet (eipä tajunnu kuvaa ottaa niistäkkään), laitettiin muutama tarra, kettukarkki ja pipari. Piti tehä vanhanajan nekut, mutta koska olin kuumeessa, en ehtiny niitä harjotella - ja niinhän siinä kävi, että niinki yksinkertanen homma epäonnistu.

Ensin näytti hyvälle, hyytyvät lumessa hyvin, mutta aamulla ne oliki löllöjä. Olin toki ne nostanu pois lumesta, kun se alko sulaa.


On siis harjoteltava tulevaisuutta varten. Jos joku osaa vinkata, mikä ois voinu mennä pieleen, voi kertoa :) 4 kappaletta onnistu, eri satsia olivat, kun loppu ensin kesken. En tiiä, mitä tein eri tavalla...

Oma jouluateria oli tässä, kellekään ei oikeen maistunu ruoka eikä me jaksettu juuri valmistella. Lanttu- ja porkkanalaatikot tehtiin alkuviikolla ja karjalanpiirakoita satakunta, kinkku paistettiin toki.


Saihan tuolla ittesä ravittua sen verran, että näläkä siirty.
Ja tässä vaiheessa korostan, että MEILLÄ EI TAASKAAN OLLU VIERAITA eli semmosta öllöttämistä, ruutujen tuijottelua ja pari lautapeliä, eipä sitä kurjuutta kummempaa...

Tänä vuonna meillä oli kuitenki komia kuusi! Tämä oli aatonaattona siellä pirtillä, tapahtuman jäläkeen haalattiin kotia. Omasta metästä, harvennustarpeen alta. Tämä kasvo viimevuotisen kylessä.


En löytäny vertailun vuoksi kuvaohojelmasta sitä viimevuotista tähän viereen, mutta jos haluatte niin kattokaa viime joulun postaus täältä.

Onnea ja iloa uuteen vuoteen!
Meillä joulu loppuu tähän u-vuojenaattoon, ku poiku on syntyny tänä päivänä, 11 vuotta sitte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti